Kleurige bollenvelden in de Bollenstreek – Landgoed Keukenhof

In Zuid-Holland vindt je uitgestrekte bollenvelden in de Bollenstreek tussen Amsterdam en Den Haag. Wij waren in het gebied rondom Lisse, Hillegom, Vogelenzang en De Zilk begin April 2021. Hier vele grote velden volop bloeiende narcissen, hyacinten en het begin van de bloei van de tulpen. Wat een kleurenpracht.

We zagen verschillende soorten gele narcissen in verschillende variaties van kleine tot grote, enkel of met meerdere bloemen. In wat kleinere hoeveelheden ook diverse hyacinten in de kleuren paars, rose en wit. De tulpen waren nog grotendeels in knop vanwege het koudere weer. Maar ze zullen nu wel grotendeels in bloei zijn aangezien het langzamerhand het meer voorjaarsweer is geworden.

Je kan de Bollenstreek verkennen door met de auto rond te gaan rijden of wandelingen te maken rondom de velden. Informatie kan je krijgen op de website van de Bollenstreek: https://bollenstreek.nl/

Wij hebben een wandeling gemaakt vanaf het Landgoed Keukenhof waar je het Kasteel Keukenhof kan vinden. Een uitgestrekt landgoed met vele landerijen, bossen, boerderijen en de Lageveensemolen. Dit is een polder wipmolen die de waterstand op peil moest houden.

Last Updated on 19/01/2022 by Gerard Meuffels

Geplaatst in Landgoederen en Kastelen in Nederland, Nederland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.