Introductie Alaska – U.S.A

Verenigde Staten van Amerika

Alaska was onze reisbestemming tijdens onze 21-daagse rondreis gemaakt door de noordelijkste en de westelijkste staat van de Verenigde Staten.

Qua oppervlakte is het de grootste staat van Amerika, 1.481.347 km² bestaat uit land, 204.425 km² uit water en de totale oppervlakte is 1.717.854 km², ongeveer 48 x Nederland.

Alaska grenst niet aan de andere 49 Amerikaanse Staten. In het oosten ligt Canada, in het zuiden de Stille Oceaan, het westen de Beringzee en in het noorden de Noordelijke IJszee.

Alaska is een dunbevolkte staat met een bewonersaantal van 731.545 op 1-7-2019. volgens US Census Bureau.

Ongeveer de helft woont in het stedelijk gebied van Anchorage. Hier begon en eindigde onze reis.

Om naar Alaska te vliegen heb je minimaal 1 overstap aangezien er geen rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam vertrekken. Wijzelf hebben gevlogen met Icelandair (ca.3uur) met overstap in Reykjavik, de hoofdstad van IJsland en daarna naar het Ted Stevens Anchorage International Airport in Anchorage (ca.7uur, totaal reistijd ca. 12-13 uur)

Alaska kent vele natuurgebieden waaronder diverse Nationale Parken & Preserve – reservaten en andere beschermde ecosystemen. Je hebt er vele gletsjers, rivieren, meren, eilandjes, vulkanen en 17 van de hoogste bergen van het land. Tijdens onze reis hebben we daar een klein gedeelte van gezien namelijk het South Central – zuidelijk centraal gelegengedeelte van het land.

Hieronder de bestemmingen waar we naar toe gingen:

  • Anchorage – Bezichtiging stad en wandeling Tony Knowles Coastal Trail
  • Talkeetna – Vliegtocht met landing op Gletsjer
  • Denali National Park met de hoogste berg – 6168 m – van de Verenigde Staten Mount McKinley. Ook zagen we daar grizzlyberen en Dall Sheepof dunhoornschapen.
  • Fairbanks – Chena Hot Springs
  • WrangellSt. Elias National Park & Preserve – McCarthy en kopermijn Kennecott Mine
  • Valdez met de Worthington Glacier
  • Alaska Independence Mine – Wasilla– Bezoek aan een oude goudmijn bij de Hatcher Pass
  • Homer

Last Updated on 30/09/2021 by Gerard Meuffels