Talkeetna – Vliegtocht gletsjers

Talkeetna airtaxi- Vliegtocht met landing op Gletsjer

De 1ste echte reisdag zijn we van Anchorage naar Healy in de buurt van Denali National Park gereden een afstand van ca.400 km. We hadden een tussenstop in Talkeetna waar we rond het middaguur aankwamen. We hadden er wat tijd om rond te lopen. Echt een toeristenstadje met huizen in westernstijl.

Mainstreet is de enige verharde straat waar je in ca. 10 minuten doorgelopen bent met enkele winkeltjes/ souvenirshops, galeries en restaurantjes. Hier vind je ook een welkombord met de tekst “Welcome to Beautiful Downtown Talkeetna.

Activiteiten in en rond Talkeetna:

Rondvlucht: Wijzelf hebben dit gedaan en zeker een aanrader. Vanaf de lokale airstrip vertrokken we na een korte veiligheidsinstructie met een klein vliegtuig van Talkeetna Air Taxi.Tijdens de Flightseeing Tour van ruim 1,45 uur hadden we uitzicht op de Alaska Range. Het was zwaarbewolkt dus het was in 1ste instantie twijfelachtig of we wel hadden kunnen vliegen.

Je kan kiezen tussen een vlucht zonder of met gletsjerlanding.

Het 1ste gedeelte vlogen we onder de lage bewolking met uitzicht over rivierlandschap en moerassen. Daarna stegen we boven de wolken en zagen we besneeuwde bergtoppen en verschillende gletsjers waar we soms vlak langs scheerden.

Na 1 uur maakte we een landing op de gletsjer wat een hele belevenis was. Het vliegtuig had een soort ski’s onder waarmee hij op de gletsjer de landing maakte. Op de gletsjer was een korte landingsbaan uitgezet waar het soort vliegtuig waar we inzaten genoeg aan had vanwege de mogelijkheid snel te landen en te stijgen.

Op de gletsjer mooi uitzicht met helderblauwe kleuren in poelen en hellingen. We bleven ongeveer 15 minuten waarna we weer terugkeerden naar het vliegveld.

Er zijn diverse mogelijkheden om met een vliegtuig de prachtige omgeving vanuit de lucht te bekijken. Het is niet goedkoop maar zeker de moeite waard. Prijzen zijn vanaf $220,- p.p. – 1 uur vlucht en $285,- p.p. 1.30 uur vlucht incl. landing. Langere vluchten zijn ook mogelijk.

Voor meer informatie kijk op website van Talkeetna Air Taxi

Talkeetna Historical Society Museum een historisch museum gevestigd in een voormalig schoolgebouw. De geschiedenis van de eerste volkeren, jagers en goudzoekers die eeuwen geleden de omgeving bevolkten wordt via een brochure uitgelegd. Je kan zelfstandig een route volgen door het museum en verschillende historische gebouwen zoals de oude school en een historisch treindepot.

Tocht met boot, kano, jetboat op een van de rivieren in de omgeving die door diverse organisaties worden aangeboden.

Walter Harper Talkeetna Ranger Station met informatie en tentoonstelling over de omgeving. Maar mocht je berg Mount McKinley – Denali willen beklimmen moet je hier een permit halen. Bezoekerscentrum ligt aan B Street – Talkeetna, AK 99676.

Extra informatie op website:

www.alaska.org

www.travelalaska.com