Segesta – Griekse tempel

Tempio di Segesta – Teatro Greco

Ongeveer 40 km van Trapani ligt Segesta. Hier in een berglandschap vind je een goed bewaarde tempel en een oud Romeins theater.

De klassieke Dorische tempel, Tempio di Segesta werd tussen 430 en 420 v. Chr. gebouwd door de Elymiërs die enige tijd in het westen van Sicilië woonden en ook Erice stichtten. Zij hadden de bouwstijl van de Grieken overgenomen.

Men denkt dat de tempel nooit helemaal klaar is gekomen. Een dak ontbreekt en lijkt er nooit op gezeten te hebben.

Maar ondanks dat is de 61 meter lange tempel met 36 (6 x14) Dorische zuilen een indrukwekkend geheel.

  • Segesta - Sicilie
  • Tempel van Segesta
  • Tempel van Segesta
  • Tempel van Segesta
  • Tempel van Segesta

Niet ver van de tempel kan je ook een oud halfrond Romeins theater, Teatro Greco bezoeken dat ooit plaats bood aan zo’n 3200 toeschouwers.

Je kan er naartoe wandelen vanaf de tempel. Maar is wat lastiger. Ben je wat slechter ter been neem dan de pendelbus die tussen de twee bezienswaardigheden rijdt.

Het theater werd gebouwd in de 3de eeuw V.Chr. Toen de Romeinen het hier voor het zeggen hadden. Het heeft een doorsnede van 63m en ligt op de noordelijke rotswand van de Monte Barbaro Je hebt er mooi uitzicht op Erice, Castellammare del Golfo en op de autostrada.

Het theater wordt elk jaar nog gebruikt voor uitvoeringen van klassieke toneelstukken en concerten. Informeer bij het plaatselijke toeristenbureau of kijk op de website van festival Segesta https://www.calatafimisegestafestival.it/festival-en/

Last Updated on 23/08/2022 by Gerard Meuffels