Toeristensteden Zuiden Gran Canaria

Playa del Ingles – Costa Meloneras – Maspalomas

Als men aan Gran Canaria denkt men aan de toeristensteden van Gran Canaria met de zandstranden in het zuiden van het eiland. Hier zijn ook vele mogelijkheden om uit te gaan.

De bekendste en grootste badplaats op Gran Canaria is  Playa del Ingles.

Playa del Ingles strand met hotels
Playa del Ingles strand met hotels

Playa del Inglés is een stad die gedurende de jaren zeventig van de vorige eeuw ineens neergezet is met veel betonbouw. Men heeft een verzameling van accommodaties in de vorm van hotels, appartementencomplexen en bungalows gebouwd en om de mensen te vermaken heeft men grote winkelcentra de CC’s (Centro Comercial) zoals Yumbo, Gran Chaparral en Kasbah neergezet. Hier vind je de Horeca en winkels bij elkaar.

Gran Canaria
  Playa del Ingles

Langs de zee heeft men een wat gedateerde winkelboulevard waar men wat kan eten en/of drinken op vele terrasjes.

Men kan langs het zandstrand prachtige wandelingen maken vanaf San Agustin via Playa del Ingles naar de badplaatsen Maspalomas en Meloneras. Deze wandeling is ongeveer 7km en wordt door door vele strandgasten gelopen.

Las Dunas de Maspalomas – Duinen van Maspalomas

Als men zo langs de zee loopt ziet men de “duinen van Maspalomas”. Deze tientallen meters hoge zandbergen beslaan een gebied van 4 km² en zijn een grote attractie voor Gran Canaria. De duinen en de 56 meter hoge en meer dan honderd jaar oude vuurtoren (faro) van Maspalomas zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Een behoorlijk gedeelte van het strand langs de duinen is naturistenstrand. Dit wordt aangegeven door borden.

Maspalomas strand en vuurtoren
Maspalomas strand – vuurtoren

Aan de rand van de duinen vind je het lagune El Charco. Het is de monding van de Barranco de Fataga. Dit is beschermd gebied en men heeft hier geen toegang. Hier broeden en verblijven talrijke vogelsoorten. Men kan erlangs lopen vanaf het kleine toeristengebied El Oasis.

Lagune El Charco Maspalomas vogelreservaat
Lagune El Charco – vogelreservaat Maspalomas

Aangezien het toerisme steeds groter werd is Maspalomas vastgegroeid aan de westkant van Playa del Ingles. Deze plaats is ruim 10 jaar later ontstaan en je vindt er vooral bungalows en laagbouw appartementencomplexen met tuinen en zwembaden. Er zijn veel groenvoorzieningen en je kunt er golfen op het 18 hole golfterrein. Je kan de reisorganisaties herkennen aan de straatnamen zoals o.a. Avenida Touropa, Neckermann, Tui of Tjaereborg.

  • Punta Mujeres, Meloneras zeeboulevard, Gran Canaria
  • Costa Meloneras, Toeristenstad Gran Canaria
  • Maspalomas strand en vuurtoren
  • Yumbo Playa del Ingles

Costa Meloneras is gelegen aan de zuidkust van Gran Canaria. Het is een van de nieuwere badplaatsen op Gran Canaria waar nog steeds nieuwe hotels en appartementen worden gebouwd. Vanaf Playa del Ingles kan men langs het strand en de duinen naar Maspalomas lopen waarna men aankomt bij Costa Meloneras. Men vindt hier buiten de nieuwere veelal wat luxere hotels en appartementen een gezellige boulevard met winkels en restaurants/ bars langs het strand wat begint bij Gran Hotel Costa Meloneras en eindigt bij het oude oorspronkelijke strand van Costa Meloneras.

Last Updated on 06/12/2021 by Gerard Meuffels