Tours – Indre-et-Loire

In Midden-Frankrijk zijn we naar de stad Tours geweest. Deze ligt aan de rivier de Loire en de rivier de Cher. Tours is nu de hoofdstad van het departement Indre-et-Loire.

Rondom Tours kan je veel indrukwekkende kastelen in de Loire vallei ontdekken. Maar Tours is ook een interessante stad.

We hebben hier een stadswandeling gemaakt waarbij we de belangrijkste bezienswaardigheden zijn tegengekomen. Je kan de route vinden op mijn account van OutdoorActive.

Route vanaf ons hotel: Ibis – Gare de Tours – Cathédrale Saint-Gatien  – Musée des Beaux-Arts de Tours – Romeinse overblijfselen – Château de Tours – Place Foire-le-Roi – Grand Théâtre – Jardin de Beaune-Semblançay – Hôtel Goüin  – Basilique Saint-Martin – Place Plumereau – Boite à lire du Jardin Botanique – Château de Plessis-lèz-Tours – Palais de Justice – Hôtel de Ville – Ibis

Het heeft een middeleeuws centrum dat gedomineerd wordt door de kathedraal Saint-Gatien. Deze indrukwekkende kerk domineert het centrum en is gebouwd in een Gotische stijl. De Flamboyante kerk kun je van binnen bezichtigen, waarbij je de ramen en bijzondere kunstwerken zeker niet mag missen.

Maar ook het plein Place Plumereau moet men niet overslaan. Deze is omringd door houten (vakwerk)huzen en je kan er diverse terrasjes vinden.

Ook de abdijkerk Saint Julien is erg mooi en je kunt er inzicht krijgen in hoe een historisch klooster er uit zag.

Last Updated on 29/05/2022 by Gerard Meuffels