Erice – Sicilië

Niet ver van Trapani boven op de Monte Erice op ongeveer 750 meter boven zeeniveau ligt het middeleeuwse dorpje Erice.

Erice is een oud stadje met stadsmuren, kerken, smalle geplaveide straten, monumenten en een Normandisch kasteel. Het is een plaatsje waar je zeker naar toe moet gaan. In de zomer kan het er aardig druk zijn.

Je rijdt er via een slingerende bergweg naartoe. Of je gaat met een kabelbaan vanaf een buitenwijk van Trapani naar Erice. Adres dalstation kabelbaan: Via Capua, 4, 91016 Casa Santa Trapani. Deze kabelbaan overbrugt een hoogte van 751 m. waarbij je mooie uitzicht hebt.

Je komt het stadje binnen via de stadspoort, de Porta Trapani. Als je links gaat kom je bij de kathedraal (Chiesa Matrice) en de klokkentoren de Torre di Federico. Deze werd in 1312 gebouwd en nu zit er een toeristisch informatiepunt waar je een soort dagpas kopen (rond 5 Euro) voor toegang tot diverse bezienswaardigheden in Erice. Ook kan je de toren beklimmen voor uitzicht over Erice.

  • Erice, kathedraal (Chiesa Matrice) en de klokkentoren de Torre di Federico
  • ER

Je hebt er de hoofdstraat van Erice – Corso Vittorio Emanuele – waar vele restaurantjes, barretjes en winkeltjes zitten. Maar ga ook wat op verkenning en loop ook eens door de smalle zijstraatjes met mooie panden en leuke doorkijkjes.  

 Je vindt aan de zuidoostkant van Erice vind je een groot Normandisch kasteel, de Castello di Venere, dat tezamen met de Torri del balio deel uitmaakte van de verdedigingslinie.

  • Erice, Normandisch kasteel, de Castello di Venere
  • Erice, Chiesa di San Giovanni Battista

Door de ligging op de Monte Erice heb je vanaf het middeleeuwse plaatsje een prachtig uitzicht op Monte Cofano en de zone van San Vito lo Capo, op het binnenland en op Trapani, de zoutpannen en de Egadische eilanden. Natuurlijk alleen als het mooi en helder weer is.

  • Erice, toegangspoort

Last Updated on 23/08/2022 by Gerard Meuffels