Wat is er te doen

Wat is er te doen rondom en buiten Playa del Ingles en Maspalomas

In en rond Playa del Ingles, Maspalomas en Costa Meloneras is er veel te beleven. Men kan natuurlijk lekker aan het strand gaan liggen, lekker flaneren over het strand of de boulevard. Gaan shoppen kan men in de vele winkelcentra die er zijn. Van souvenierszaken tot luxezaken. Restaurants, cafés en discotheken zijn er in overvloed. Voor iedereen wat wils.

Hieronder een aantal tips wat je verder nog zou kunnen doen.

Kamelensafari Maspalomas Gran Canaria
Kamelensafari Maspalomas en de lagune El Charco

Kamelensafari.
Aan de rand van Maspalomas bij de duinen van Maspalomas en de lagune El Charco vind je de startplaats voor een kamelenrit. Al schommelend ga je op de rug van de dromedaris door de zandduinen. Een ervaring apart. Op meer plaatsen in Gran Canaria bestaat deze mogelijkheid. Als je van Playa del Ingles naar Fataga en San Bartholome rijdt kom je diverse kamelensafari startplaatsen tegen. Deze gaan dan door het ruige of palmenlandschap rondom o.a. Fataga.

Parque Ornitológico Palmitos’s of kortweg Palmitos Park

Palmitos Park Dolfijnenshow Gran Canaria
Palmitos Park Dolfijnenshow

Dit ongeveer 10 km ten noorden van Maspaloma’s gelegen park ligt in een Baranco tussen steile wanden met kandelaarvormige Euphorbia, aangelegde vijvers, 45 soorten palmen, agaven, cactussen en orchideeën. Tussen de planten vliegen veel vogels vrij rond. Daarbuiten zijn er ca.230 verschillende exotische vogels waarbij vooral papegaaiachtige sterk vertegenwoordigd zijn.

Wat kan men zien en doen in het park:

Palmitos Park Vogelshow Gran Canaria
Palmitos Park Vogelshow
  • Roofvogelshow met adelaars, uilen, slechtvalken die in het amfitheater in vrije vlucht over het publiek scheren
  • Dolfinarium met dolfijnenshow
  • Vlinderkassen met (voornamelijk levende) vlinders die vrij rondvliegen van groot tot klein
  • Vijver met waterdieren
  • Vitrineachtige kooien met kolibries
  • Orchideeënhuis en Cactustuin
  • Papagaaienshow
  • Aquaria met veel vissoorten en andere onderwaterdieren
  • Apeneiland met gibbons en Orang-oetans

Dolfhin and Whale Whatching Gran Canaria Puerto Rico

Er is een grote kans om dolfijnen op elk moment van het jaar in de wateren rondom Gran Canaria te spotten. Wijzelf hebben dit enkele keren gedaan vanaf Puerto Rico. We hadden 2 van de 3 keer geluk dat we ze zagen. Ze zwommen in de boeggolf van de boot mee en regelmatig sprongen ze uit het water. Prachtig om te zien.

Verder heb je tijdens zo’n boottocht een kleinere kans om walvissen waaronder de Orca te zien. Wij zelf zagen een hamerhaai.

Sioux City

Ten noordoosten van Playa del Ingles en San Augustin ligt het pretpark Sioux City. Gelegen in de droge steppeachtige Barranco Aguila, de adelaarskloof. Het is een ideaal landschap voor deze westernstad. Er is een saloon, bank en vele andere gebouwen. Voor de bezoekers worden een aantal keren per dag een bankoverval of het opdrijven van vee opgevoerd.  Elke vrijdag is er een barbecue-nacht met live countrymuziek.

Aqualand

Een waterpretpark met golfbad en veel waterglijbanen. Ideaal om eens met de kinderen naar toe te gaan of als men eens geen zand wil.

Mundo Aborigen

Ongeveer 6 km van Playa del Ingles richting Fataga ligt een openluchtmuseum met betrekking tot de eerste bewoners van Gran Canaria. In een omgeving met uitzicht op de Barranco de Fataga vind je een reconstructie van een oud Canarisch dorp dat geheel is gewijd aan de manier van leven van de Guanchen.

Mundo Aborigen

Dit park geeft je een beeld van de pre-Hispaanse cultuur. Er staan meer dan 100 levensgrote beelden opgesteld in voorstellingen die het leven van alle dag uitbeelden. U ziet een slager die een geit slacht, een arts die een operatie uitvoert, een boer die zijn akker inzaait en een veroordeelde die op het punt staat gestenigd te worden… Er is ook een klein archeologisch museum dat de belangrijke aspecten van de cultuur van de Guanchen benadrukt.

Parque Cocodrillos
Deze dierentuin ook opvangcentrum voor krokodillen, reptielen en andere dieren vind je enkele kilometers van Aguímes. Het park is gespecialiseerd in krokodillen van alle formaten van over de gehele wereld. Je kan de krokodillen zien vanaf het eistadium tot volwassen exemplaar. Je ziet er krokodillen uit o.a. Florida en Nijlkrokodillen. Er worden een aantal keren per dag shows gegeven met betrekking tot het voederen. Buiten het krokodillengedeelte is de andere helft een zoo. Hier verschillende beesten maar zeker chimpansees en andere apen.

Last Updated on 06/12/2021 by Gerard Meuffels