Madagascar Exotic Reserve

Route Nationale 2 (RN 2)

Na aankomst en overnachting in Antananarivo vertrokken we naar Andasibe. Onderweg eerst een hele tijd door de drukke stad waarbij we een eerste indruk kregen van het stadse leven. Ook zagen we langs de weg hoe men bouwstenen met leem maakten.

Langzaam kwam er steeds minder bebouwing en werd het steeds groener en heuvelachtiger. Zagen vele rijstvelden in verschillende stadia van groei. Het was een prachtige route waarbij we van ongeveer 4 uur – 160km over de National Road 2 reden met regelmatig gaten in de weg.

De Route Nationale 2 (RN 2) een nationale weg met een lengte van 367 kilometer. Deze weg begint bij de hoofdstad Antananarivo en gaat naar de belangrijkste commerciële haven van Toamasina aan de oostkust van het land. Het doorkruist de regio’s Alaotra, Mangoro, Analamanga en Atsinanana.

Onderweg halverwege stopte we bij een kleine particuliere dierentuin Madagascar Exotix Reserve, Peyrieras Reptile Reserve of Mandraka Reptile Farm genoemd van de Franse entomoloog en arts André Peyriéras. Hij kweekte er kameleons om ze later weer in de natuur te zetten. We zagen hier diverse soms kleurrijke kameleons, slangen, kikkertjes en gekko’s uit Madagaskar.

Hierna gingen we naar Andasibe-Mantadia National Park vlak bij Andasibe in het oosten van Madagaskar. Het is een beschermd natuurgebied van 155 km² dat uit 2 gedeeltes bestaat het Nationaal Park Mantadia en het Analamazoatra-reservaat. Het reservaat is speciaal opgericht voor het behoud van de Indri Madagaskar grootste makisoort.

Last Updated on 06/12/2021 by Gerard Meuffels