Molens en Kastelen Deurne – Vlierden – Liessel

Deurne

Holten’s Molen

Holten’s Molen is een ronde, stenen beltmolen, die staat aan de Veldstraat 39 in het Brabantse Deurne

https://www.holtensmolen.nl/

Molen Maria-Antoinette

De Maria-Antoinette is een houten achtkante windmolen aan de Zeilbergsestraat te Zeilberg bij Deurne. De molen is in 1847 gebouwd als middenmolen van een driegang te Wateringen.

De identieke ondermolen staat nu als windmolen De Hoop te Elspeet.

http://www.peellandsemolenstichting.nl/HTML_De_Molens/Molens/Maria-Antoinette/Maria-Antoinette_Fotoalbum.html

Watermolen Deurne

Aan het Haageind in Deurne staat naast het Klein Kasteel een bakstenen watermolen over de beek Vlier, vroeger als Bakelse Aa aangeduid, welke molen doorgaans als watermolen wordt benoemd en geen specifiekere naam kent. De oudste vermelding van een watermolen op deze locatie dateert uit 1387.

Het Groot Kasteel

Het Groot Kasteel is een 14e-eeuws kasteel bij de plaats Deurne, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Sinds 1944 is het een ruïne met geconsolideerde muurresten.

Het Klein Kasteel

Het Klein Kasteel is een 14e-eeuws kasteel bij de plaats Deurne in de Nederlandse provincie Noord-Brabant.

Vlierden

Molen Johanna-Elisabeth

De Johanna-Elisabeth is een ronde stenen molen met een flesvormig molenlijf en staat aan de Molenhuisweg in Vlierden in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De molen heeft het jaartal 1844 op de baard staan, maar die mogelijk pas in 1848 werd gebouwd

Liessel

Molen De Volksvriend

De molen De Volksvriend is een ronde stenen molen die zich bevindt aan de Hoofdstraat te Liessel in de Nederlandse gemeente Deurne. Deze beltmolen is gebouwd in 1903 en wordt gebruikt als korenmolen. In het najaar van 1944 werd de molen door oorlogsgeweld beschadigd.

Teksten tijdelijk gebruikt van Wikipedia

Last Updated on 19/01/2022 by Gerard Meuffels