Gran Canaria Introductie

Een Canarisch eiland met veel mogelijkheden  

Gran Canaria is een van de Canarisch eilanden waar we een groot aantal keren (13) zijn geweest. De laatste keren sliepen we weer in hotel Lopesan Costa Meloneras.

Gran Canaria strand Maspalomas
Strand Maspalomas

Er zijn op het eiland vele mogelijkheden om je te vermaken. Zo zijn er mooie stranden waar je kan zonnen of gaan zwemmen. Deze liggen o.a. bij en tussen Playa de Ingles en Maspalomas / Meloneras aan de zuidkust. Hier grenst het strand aan een groot duinengebied.

Verder kun je naar het verrassend mooie en ruige binnenland. Hier vind je barranco’s, stuwmeren en heel mooie uitzichten.

Gran Canaria binnenland
Gran Canaria binnenland

Verder kun je naar het verassend mooie en ruige binnenland. Hier vind je barranco’s, stuwmeren en heel mooie uitzichten.

Maak met een auto een rondrit over het eiland of ga wandelen. Wij proberen dat altijd te gaan doen als we op Gran Canaria zijn. Alleen wandelen kan men beter niet in de zomermaanden kan doen. Dan kan het iets te warm zijn. Al zal de temperatuur vrijwel nooit boven 28-30C liggen.

Gran Canaria wandelen
Gran Canaria wandelen binnenland

Verder kan men natuurlijk voor cultuur en winkelen o.a. naar Las Palmas de hoofdstad van de Spaanse provincie Las Palmas en het eiland Gran Canaria.

Men kan er goed winkelen, men heeft er vele musea en je komt er mooie oude panden tegen. Leuk om eens een dag naar toe te gaan als men iets anders wil als strand.

En natuurlijk niet vergeten het stappen. Gran Canaria en vooral de toeristenplaats Playa de Ingles is voorzien van vele bars en disco’s. Men kan zich hier vermaken van vroeg in de avond tot vroeg in de morgen.

In Puerto Rico kan je op zoek gaan naar dolfijnen met: Dolfhin and Whale Whatching Gran Canaria Puerto Rico

Voor meer ideeën om je te vermaken kijk op de pagina: Wat is er te doen op Gran Canaria

FilmpjeCanarische eilanden: https://www.youtube.com/watch?v=gAsxv66WjcE

Last Updated on 19/01/2022 by Gerard Meuffels