Gran Canaria een Canarisch eiland met veel mogelijkheden

Gran Canaria is een van de Canarische eilanden waar je vele mogelijkheden hebt om je te vermaken. Wij zijn er een groot aantal keren (13) geweest en zullen er nog terugkomen.

Gran Canaria strand Maspalomas
Strand Maspalomas

Op het eiland zijn mooie stranden waar je kan zonnen of gaan zwemmen. Deze liggen o.a. bij en tussen Playa de Ingles en Maspalomas / Meloneras aan de zuidkust. Men vindt hier ook een naaktstrand. Het strand grenst aan een groot duinengebied, het natuurgebied Las Dunas de Maspalomas. 

Gran Canaria heeft ook een verrassend mooi en ruig binnenland. Je kan er barranco’s, stuwmeren en heel mooie uitzichten vinden. 

Gran Canaria binnenland
Gran Canaria binnenland

Om dit te zien kun je met een auto een rondrit over het eiland maken of gaan wandelen. Wij proberen dat altijd te gaan wandelen als we op Gran Canaria zijn. Alleen wandelen kan men beter niet in de zomermaanden doen. Dan kan het iets te warm zijn. Al zal de temperatuur vrijwel nooit boven 28-30C liggen.

Gran Canaria wandelen binnenland
Wandelen op Gran Canaria

Verder heeft men ook cultuur en winkelen kan men o.a. naar Las Palmas de hoofdstad van de Spaanse provincie Las Palmas en het eiland Gran Canaria.

Men kan hier goed winkelen, men heeft er vele musea en je komt er mooie oude panden tegen. Leuk om eens een dag naar toe te gaan als men iets anders wil als strand.

En natuurlijk niet vergeten het stappen. Gran Canaria en vooral de toeristenplaats Playa de Ingles is voorzien van vele bars en disco’s.

Men kan zich hier vermaken van vroeg in de avond tot vroeg in de morgen op Gran Canaria een van de Canarische eilanden.

Last Updated on 06/12/2021 by Gerard Meuffels

Geplaatst in Reizen algemeen, Spanje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.