Syracuse - vakantiebestemminginformatie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Syracuse

Europa reizen > Italië Sicilië
Ortygia
Parco Archeologica della Neapolis

 
Italiaans: Siracusa, Siciliaans: Sarausa
 
Vanaf Catania was het ongeveer 70 km, 1 uur rijden naar Syracuse een havenstad in het zuidoosten van Sicilië. Deze stad met circa 122.291 inwoners (1-1-2016) ligt aan de Ionische zee wat onderdeel is van de Middellandse Zee.

 
 
Syracuse e.o. staat met twee gedeeltes op de Werelderfgoedlijst (ref.1200) De oude stadskern Ortigia gesticht door Grieken uit Korinthe in de 8e eeuw voor Christus en de rotsnecropolis van Pantalica met meer dan 5.000 rotsgraven in de buurt van open steengroeven, de meeste dateren uit de 13e tot 7e eeuw voor Christus. Deze ligt circa 60 km van Syracuse.
 
Wijzelf zijn het kleine vierkante km grootte eiland Ortigia gegaan met het historische centrum. Deze is verbonden met het vastenland door de Umbertinobrug en de Santa Luciabrug. De stad is hier ontstaan en in de (smalle) straatjes kan je diverse bezienswaardigheden tegenkomen. Hieronder een korte opsomming:
  • Ruïnes van de tempel van Apollo, Piazza Pancali. Deze Dorische tempel is gebouwd in de 6de eeuw v.Chr. door Griekse kolonisten.
  • Castello Maniace een kasteel en citadel op het zuidelijkste punt van Ortigia. Deze werd gebouwd in de 13e eeuw in opdracht van keizer Frederik II en werd gebruikt als koninklijk paleis, fort, gevangenis, verdedigingswerken en barak van het Italiaanse leger. De buitenzijde is vanaf de 17e eeuw vrijwel ongewijzigd. Men kan Castello Maniace bezoeken van 9 tot 13 uur, entree € 4.00, Via Castello Maniace, 51 Het kasteel bereikt men via een brug over de gedempte slotgracht. http://www.castles.nl/maniace-castle
  • Piazza Duomo, een prachtig plein met vele indrukwekkende in Barok architectuur gebouwde gebouwen.  

Informatie verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's


Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu