Homer - vakantiebestemminginformatie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Homer

Amerika reizen > Alaska Verenigde Staten
Juli - Augustus 2016 hebben we een mooie rondreis door Alaska - Verenigde Staten van Amerika gemaakt. Beschrijving en foto's volgen binnenkort.
 
 
Het Nationaal park Rincón de la Vieja in de nabijheid van Liberia staat bekend om zijn vulkanische activiteiten met 9 kraters en vormt een waterscheiding tussen het Caribisch gebied en de Stille Oceaan met o.a. de rivieren zoals de rio Blanco, rio Colorado en rio Agohades. We liepen de Sendero Las Pailas langs vulkanische activiteiten zoals dampende fumaroles, openingen in de aardkorst waar warme tot zeer hete gassen en dampen uit ontsnappen. Ook borrelende modderpoelen en meertjes met allerlei kleuren door mineralen en zwavel.

Op een hoogte van 1400 meter boven zeespiegel bezochten we Monteverde. Hier diverse nevelwouden met een verscheidenheid aan flora en fauna waar je kunt wandelen en waar je diverse avontuurlijke activiteiten kan doen.
Wijzelf gingen naar het Selvatura Adventure Park met de Tree Top Sky Walk. De prachtige wandeling loopt over de hellingen van het Monteverde Cloud Forest met dichtbegroeide bossen en 8 hangbruggen met lengtes tussen 50m  en 170m en hoogte van 12m tot 60m. Bij de bruggen loop je over de boomtoppen en kijk je diep naar beneden met af en toe een riviertje. Hier zagen we vele bromelia’s, orchideeën en korstmossen.

Je kan er ook een Zip Line Canopy Tour doen hangend in een tuigje waarbij je op grote hoogte via een kabel in snelle vaart over de boomtoppen scheurt.

Aan de Zuidelijke Pacific oceaan gingen we met een speedboot vanaf Sierpe door mangrove kanalen naar het schiereiland Osa Peninsula met het strand Playa San Josecito. Hier witte tropische zandstranden, inhammen met mangroves, palmbomen en amandelbomen waar groepjes ara’s op afkwamen. Ook andere papagaaien en groepjes Kapucijnerapen.

Met de boot gingen we naar het San Pedrillo Ranger Station in het Corcovado National Park. Hier wandelingen door het regenwoud met primair en secundair bos met regelmatig uitzicht op zee en een kleine waterval.
Onze laatste bestemming was Manuel Antontio met het gelijknamige National Park. Het bestaat uit laaglandregenwoud met aan de kust ruige hellingen, kleine eilandjes en diverse strandjes. Je hebt in het park 3 verschillende aapsoorten n.l. de Mantelbrulaap, de Witschouderkapucijnaap en het geel doodshoofdaapje. Ook zou je een luiaard, herten, neusbeertjes, leguanen tegen kunnen komen. Vogelsoorten zijn o.a. toekans, spechten, parkieten, buizerds, gieren en verschillende zangvogels. Zeker een park voor de natuurliefhebber, ondanks de drukte.

Manuel Antonio was onze laatste bestemming in Costa Rica. Hierna reden we weer terug naar San Jose waarna we weer terug vlogen naar Nederland. Het was een mooie vakantie.

Kijk voor uitgebreidere beschrijving van de bestemmingen op de desbetreffende pagina's.

Contact via E-mail


Informatie redactie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman

© Alle foto's op deze website zijn gemaakt door Gerard meuffels en Henk Dijkman
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu